En 5 punkts guide til sund ernæring for diabetikere

I dette blogindlæg vil vi udforske 5 betydningsfulde tips til at opnå bedre blodsukkerkontrol.

Skrevet af: Josefine Chappell
Dato for udgivelse: 25.10.2023

Kosten og Diabetes

En velafbalanceret kost er afgørende for diabeteshåndtering. Her er nogle nøgleprincipper:

1.     Fokus på kulhydrater: Kulhydrater påvirker blodsukkeret mest. Det er vigtigt at forstå, hvordan forskellige kulhydrater påvirker blodsukkeret. Anbefal fiberrige kulhydrater som fuldkorn, grøntsager og frugt.

2.     Spis regelmæssige måltider: Spred måltider ud over dagen for at undgå store blodsukkersvingninger. Det hjælper med at stabilisere energiniveauet og reducere risikoen for hyperglykæmi (højt blodsukker) eller hypoglykæmi (lavt blodsukker).

3.     Sundt fedt: Fokuser på umættede fedtstoffer som dem, der findes i olivenolie, avocado, nødder og fisk. Undgå mættede og transfedtstoffer, som kan øge risikoen for hjerte-kar-sygdomme.

4.     Proteiner: Vælg magre proteinkilder som fjerkræ, fisk, bælgfrugter og magert kød. Proteiner hjælper med at regulere blodsukkeret og mætte sulten.

5.     Overvåg portioner: Kontroller portionernes størrelse for at undgå overindulgering. Dette er særlig vigtigt for at holde øje med kalorieindtaget og vægten, hvis det er nødvendigt.

Behandling gennem kosten

Diabetes er en udbredt kronisk tilstand, der påvirker millioner af mennesker i Danmark og verden over. En af de mest effektive måder at håndtere diabetes på er gennem en veltilrettelagt kost. Et forløb hos en diætist er afgørende for at hjælpe mennesker med diabetes til at opnå en sund og afbalanceret ernæring.

Kom godt i gang

Skriv dig op til en uforpligtigende samtale og hør mere om, hvordan vi kan gøre en forskel for dig og din sundhed.